Uncategorized

BiH: Vanjskotrgovinski deficit u januaru 380 miliona KM

Izvoz iz Bosne i Hercegovine  u januaru ove godine iznosio je 856 miliona KM, što je jednako izvozu u  januaru prošle godine, dok je uvoz iznosio milijardu  i 236 miliona KM ili 4,4 posto manje.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, pokrivenost uvoza izvozom u januaru je iznosila 69,2 posto, a vanjskotrgovinski deficit 380 miliona KM.

Izvoz u zemlje CEFTA-e je iznosio 124 miliona KM i viši je za 1,8 posto u odnosu na januar lani, dok je uvoz iznosio 145 miliona KM i viši je za 1,7 posto. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama CEFTA-e iznosila je 85,5 posto.

Izvoz u zemlje EU je u januaru 2020. iznosio 632 miliona KM, što je za šest posto manje nego u januaru prošle godine, dok je uvoz iznosio 764 miliona KM, što je za 1,7 posto manje nego u januaru prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU je iznosila 82,7 posto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close