Brčko

Брчко: Почели разговори о изградњи гасовода!

Представници Одјељења за комуналне послове Владе дистрикта недавно су са представницима Аутопутева Републике Српске и „Гас РС“ разговарали о проласку гасовода кроз дистрикт.

„Планирано је да траса гасовода прати трасу аутопута Бијељина – Брчко и наставља према Бањалуци односно Тузли и Сарајеву.  Када утврдимо улазне и излазне тачке аутопута кроз дистрикт покушаћемо да донесемо најприхватљивије рјешење за нас“, каже Зоран Булатовић, шеф надлежног Одјељења Владе дистрикта.

Према његовим ријечима покушаће да трасу гасовода прилагоде са дијелом трасе обилазнице тако да би гасификација дистрикта могла бити завршена прије завршетка аутопута.

„Што се тиче представника „Гас РС“ они немају ништа против да ми изаберемо ону трасу која нама буде најприхватљивија односно она која буде најбржа у смислу реализације, с обзиром да знамо да реализација гасовода иде пуно брже од реализације аутопута“, појаснио је Булатовић.

Он је истакао да се прије свега просторно планска документација мора прилагодити свим тим трасама за шта мора дати сагласност Влада и Скупштина дистрикта.

„Сама реализација гасовода зависиће од тога колика је траса самог гасовода кроз дистрикт и на који начин ће бити ријешено питање мјерног мјеста, односно даље гасификације самог града и приградских мјеста“, каже Булатовић.

Како је истако интерес је да се овај пројекат што прије реализује, али ни у једној варијанти то неће ићи тако брзо.

Булатовић се нада да ће током ове године бити дефинисана траса, а о самом поступку реализације одлучиваће се након што се буде знало који је то ниво инвестиције и сама финансијска конструкција.

Фото: Илустрација

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close