Brčko

Брчко: У Доњем Брезику и Илићки доста грађана није на Бирачком списку

Бирачка мјеста у Доњем Брезику и Илићки јутрос су на вријеме отворена. У првим јутарњим часовима овдје смо затекли извјестан број грађана који се не налазе на бирачком списку. Предсједник једног од Бирачких одбора у школи у Доњем Брезику, Љиљана Томић каже да је ово бирачко мјесто отворено тачно на вријеме и већ у седам и десет гласао је први грађанин.

„На нашем Бирачком списку налази се 571 бирач са опцијом Републике Српске и 89 бирача са опцијом Федерације БиХ. До девет часова гласало је 45 бирача”, истакла је Томић.

Према њеним ријечима, било грађана који су дошли на гласачко мјесто, али се нису налазили на Бирачком списку и они су упућени у Изборну комисију.

Милијана Миливојевић, предсједник Бирачког одбора на бирачком мјесту 117 у основној школи у Насељу Илићка каже да је излазност веома добра, бирачко мјесто је отворено у седам часова и гласање протиче без проблема и по прописима.

„Излазност у првим јутарњим часовима је веома добра. Од 640 грађана који се налазе на Бирачком списку до десет часова гласало је око 100 грађана”, нагласила је Миливојевић.

„Нисам гласао, нема ме на списку. Кажу да немам ентитетско држављанство, а ево потврде о ентитетском држављанству. Прошле изборе сам гласао без икаквих проблема”, каже један грађанин Илићке, показујући нам потврду о ентитетском држављанству.

Поред њега смо затекли још пар разочараних грађана којих нема на списку и који нису успјели обавити своју грађанску дужност. Сви они су упућени у Гимназију да виде у чему је проблем.

„Мени је ускраћено гласање јер немам ентитетско држављанство. Сматрам да је то изговор. Ако сам подигла личну карту 2012. године, ако сам рођена у БиХ и у Брчком живим 15 година, није ми јасно да немам ентитетско држављанство”, каже једна грађанка коју смо затекли на бирачком мјесту у Доњем Брезику.

На списку није била ни њена пријатељица.

“Живим у Брчком 33 године, увијек сам гласала, а сада ме нема на списку. Одох кући, шта је ту је”, каже разочарана старија Брчанка.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close