Brčko

Brčko: Udruženje “Beba više” obilježilo šest godina rada

Brčansko udruženje “Beba više” sinoć je obilježilo šestu godišnjicu od osnivanja. U sklopu svečanosti je održana i promocija zbirke priča „Žena sa Maramom“ autorice Ane Tikveše.

Udruženje građana “Beba više” nastalo je prije šest godina iz potrebe da se pomognu i podrže svi ljudi koji se bore sa sterilitetom, ali i svi oni koji se zalažu da na svijetu bude više djece. U proteklih šest godina rad i aktivnosti članova ovog udruženja su  prepoznati ne samo u Brčko distriktu nego i u zemlji ali i izvan nje.

“Za ovih šest godina smo puno toga uradili vezano za poboljšanje statusa parova koji se bore sa neplodnošću, potom za prava žena a na kraju i za trudnice. Za nas je veoma važno i to što smo jedini predstavnici BiH u europskoj krovnoj organizacijie za borbu protiv steriliteta Fertility Europe”, istakla je Milijana Simić koordinator Udruženja.

Govoreći o planovima za budućnost Željko Lazarević predsjednik udruženja je naglasio “da namjeravaju i dalje implementirati “Školu za trudnice” te da se nada da će grad i Vlada prepoznati značaj tog projekta. Takođe intezivno će se raditi i na formiranju radne grupe za pronatalnu politiku u Brčko Distriktu”.

U sklopu svečanosti je održana i promocija zbirke priča „Žena sa Maramom“ autorice Ane Tikveše. Ona je istakla da ovaj roman predstavlja autobiografski prikaz svakodnevnice svih žena u jednoj i jedne žene u svima.

Obilježavanje šeste godišnjice postojanja Udruženja Beba više je iskorišteno da  donatorima i prijateljima udruženja budu uručene i zahvalnice

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close