Brčko

Brčko: Vlada najavila efikasniji rad u ovoj godini

Glavni koordinator Vlade Brčko Distrita Sead Šadić, najavio je efikasniji najvišeg izvšnog organa vlasti u Distriktu u godini koja je pred nama. Među prioritetima izdavajuju se primjena novog Zakona o budžetu, nove aktivnosti oko mosta na Savi, JP Luke Brčko, provedba Memoranduma o saradnji sa Studen Holdingom, uspostavljanje Ureda za borbu i prevenciju protiv korupcije, formiranje Zavoda za izgradnju, preseljenje u nove prostore Odjela za evropske integracije, Inspektorata Brčko distrikta i Policije.

Nakon rasprave sa svim zaposlenicima šefovi odjela predložili su Vladi Brčko Distrikta plan rada za 2019. godinu, koji je nakon razmatranja na sjednici poslan u dalju skupštinsku proceduru na usvajanje.

Glavni koordinator Vlade Brčko Distrita Sead Šadić naveo je da Vlada ove godine ima veoma ambiciozan i dinamičan plan kako bi savladali sve zacrtane ciljeve, kako unutar Vlade, tako i u saradnji sa drugim institucijama.

On je pojasnio da je Vlada i protekle godine u saradnji sa Direkcijom za finansije, pojačala napore na prikupljanju prihoda, a samim tim i bolju raspodjelu rashoda i dodao da Vlada već sada preduzima aktivnosti na usvajanju budžeta koji nažalost, nije usvojen tokom prošle godine.

Šadić je kazao da će se samom primjenog novog Zakona o budžetu dobiti najkvaliteniji mogući budžet za svakog građanina Bosne i Hercegovine.

Prije godinu dana zabranjen je promet Savskim mostom, koji je ujedno i državni granični prijelaz između BiH i R Hrvatske, a u međuvremenu Vlada je uložila velike napore da se stvar pomakne sa mrtve tačke, tako da su za ovu godinu obezbijeđena i određena novčana sredstva koja su garancija za početak konkretne sanacije oštećenog Savskog mosta.

Šadić je još od značajki u radu Vlade za ovu godinu naveo aktivnosti sanacije JP Luke Brčko, provedbu Memoranduma o saradnji sa Studen Holdingom, uspostavljanje Ureda za borbu i prevenciju protiv korupcije, formiranje Zavoda za izgradnju, preseljenje u nove prostore Odjela za evropske integracije, Inspektorata Brčko distrikta i Policije Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close