BiH

Cilj projekata EU – aktivno evropsko građanstvo i podrška evropskim integracijama

Kreativna Evropa, Evropa za građane i Horizon 2020. programi su Evropske unije koji imaju za cilj promociju koncepta aktivnog evropskog građanstva i pružanje podrške uključivanju građana u procese evropskih integracija.

Nakon Banjaluke, ovi projekti će biti predstavljeni i u Mostaru.

Prema riječima portparola Info-centra EU Amele Hrasnice, cilj predstavljanja projekata jeste da građane i organizacije, koji potencijalno mogu konkurisati, upoznaju na koji način da apliciraju i šta koji program nudi.

Ona je istakla da su zadovoljni odzivom građana na njihove prezentacije, te da se nada da će još veći broj organizacija biti upoznat sa procesom aplikacija na programe EU.

Dodala je da će nakon Mostara, projekti biti predstavljeni i u Sarajevu.

Izvor: BHT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close