Uncategorized

Čović u Zagrebu govorio o demokršćanskim vrijednostima u bh. politici

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sudjelovao je u četvrtak u radu konferencije “Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu” u Zagrebu te tom prigodom govorio o demokršćanskim vrijednostima u politici i društvu u Bosni i Hercegovini.

– Demokršćanske vrijednosti ujedno su i korijenske europske vrijednosti i ako zanemarimo njih zanemarili smo sve ono što jesmo i što predstavljamo – kazao je Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dodao je kako su te vrijednosti danas, više no ikada prije, na udaru, ugrožene, kako izvana tako iznutra.

– Baštinimo obvezu da stanemo u zaštitu tih vrijednosti koje su po svom značaju univerzalne, dakle globalne bez obzira što se izravno ili neizravno vežu za kršćansko-demokratsko europsko naslijeđe – naglasio je.

HDZ BiH kao demokršćanska stranaka, dodao je Čović, u specifičnom bosanskohercegovačkom političkom ambijentu svoje djelovanje temelji, između ostalog, na kršćanskoj tradiciji hrvatskog naroda, promičući, čuvajući i unaprjeđujući one vrijednosti koje odražavaju njegov identitet zalažući se da BiH bude demokratska.

– Cilj djelovanja HDZ BiH je osiguranje hrvatske opstojnosti u BiH i očuvanje integriteta hrvatske nacije i hrvatskoga narodnog bića u zajedničkoj državi triju suverenih, ravnopravnih i konstitutivnih naroda na cijelom njezinu teritoriju – istaknuo je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH dodao je kako se ta stranka zalaže za decentraliziranu državu socijalne pravde, jednakih i standardiziranih kolektivnih prava naroda i pojedinačnih prava građana.

– Razumijevanje, praštanje do pomirenja jest put nadilaženja suprotstavljenosti i napetosti među narodima i u Bosni i Hercegovini, i ujedno europski put. Bosna i Hercegovina je jedino moguća kao država tri jednakopravna konstitutivna naroda (Hrvata, Bošnjaka i Srba), u kojoj se jamče ljudska i građanska prava prema najvišim međunarodnim standardima, to su naše vrijednosti za koje se zalažemo u BiH – poručio je Čović, navodi se u priopćenju.

Fena (Foto HDZ / Fena)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close