Brčko

Delegacija Kantona Sarajevo kod gradonačelnika Brčkog

Delegacija Vlade Sarajevskog kantona, predvođena premijerom Edinom Fortom, prijepodne je boravila u kraćoj radnoj posjeti Brčkom, te sa gradonačelnikom Sininišom Milićem razgovarala o različitim vidovima saradnje, ove dvije, kako je kazano, značajne lokalne zajednice u BiH.

Dok visoka politika dogovara saradnju, lokalne zajednice treba da razmjene pozitivne prakse, a sve u korist o građana, poenta je održanih razgovora.

„Kontkretno projekat Utopljavanja zgrada je jako dobro proveden u Sarajevu i trebamo ga i mi u Brčkom preslikati“, kazao je gradonačelnik Siniša Milić.

Delegacija iz Sarajeva, s druge strane, smatra da obrazovni sistem u Distriktu treba biti model za sve ostale u BiH.

“Svakako da ima prostora da pomognemo odgovornima u Distriktu na osnovu  iskustava, koje mi imamo u provođenju projekata i kad je riječ o mnogim inozemnim agencijama i organizacijama, čije je sjedište u Sarajevu, a koje žele u različitim oblastima unaprijediti život svih građana u našoj zemlji“, istakao je premijer Forto.

Takođe je usaglašeno da se razmjena iskustava i saradnja dvije lokalne zajednice nastavi i na nivou ekspertskih timova, te naredni sastanak održi u Saraevu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close