BrčkoKultura

Драгану Томићу поново повјерен мандат предсједника СПКД “Просвјета”

Једногласном одлуком чланова Изборне скупштине Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Брчко Драгану Томићу повјерен је мандат предсједника овог друштва и наредне четири године.

Томићу је ово други мандат предсједника СПКД „Просвјета“ Брчко, а преданост у раду и залагање за бољи статус овог Друштва само су неки од разлога које су делегати Скупштине навели као повод његовог реизбора.

Захваливши се на повјерењу које му је указано, предсјеник Томић је овом приликом рекао да ће бити настављене активности започете претходних неколико године.

„Његујући успомену на првог српског архиепископа, просвјетитеља и зачетника српске просвјете и школства, желимо да очувамо и његујемо светосавску идеју, као богату традицију коју је Свети Сава оставио у наслеђе. Нека дјела и вриједности Светога Саве буду подстицај за све нас. Развијајући сопствено знање, образовање, културу и духовност доприносимо личном, а тиме и напретку нашег Друштва у цјелини“, истакао је Томић.

Осим првог човјека „Просвјете“, на сједници  је изабрано и осам чланова Управног одбора: Небојша Драшкић, Далиборка Митровић, Јелена Лугоња, Ведрана Драгичевић, Саво Д. Теодоровић, Дејан Ђурковић, Драган Стокић и Никола Дабић.

Поред тога усвојене су измене Статута и одређених правилника, а усвојен је извјештај о раду СПКД “Просвјета“ Брчко и план рада за наредни период.

Томић каже да се „Просвјета“ укључила у пројекат „Караван културе говора“ коју подржава Министарство културе Србије који ће ових дана бити реализован у Брчком. Фокус рада „Просвјете“ и у овој години биће организација традиционалних манифестација као што су Видовдански дани културе, смотра рецитатора, дочек дјеце са Косова и Метохије, Фонфест, издавачка дјелатност и многи други културни садржаји по којима је „Просвјета“ Брчко постала препознатљива.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close