Brčko

Izvršena službena primopredaja nove zgrade Policije Brčko distrikta

U brčanskom naselju Gluhakovac prije nekoliko godina službeno je otvorena nova zgrada Policije Brčko distrikta. Dio voznog parka je već preseljen, uređen je dio okolnog prostora, a intenzivno se vrše i druge pripreme.

Iako su pripreme u jeku, Policija distrikta još uvijek nije uselila u nove prostorije. Sredinom prošlog tjedna, izvršena je službena primopredaja nove zgrade između Odjela za javne poslove, Ureda za upravljanje javnom imovinom i Policije Brčko distrikta.

Prema riječima glasnogovornice Policije Dževide Hukičević, nakon što je u rujnu 2019. godine izdana upotrebna dozvola za novu zgradu, ne čekajući službenu primopredaju, započeli su određene aktivnosti.

Izvođački projekt za opremanje nove zgrade namještajem i opremom, za čiju su namjenu rebalansom proračuna osigurana novčana sredstva od oko 1,5 milijuna maraka, privodi se kraju nakon čega će biti raspisan javni poziv za nabavku uredskog namještaja.

Hukičević kaže da je Policija već započela preseljenje, ali da ono se odvija u fazama. Početkom prosinca prošle godine preseljen je službeni parking na lokalitet nove zgrade, izvršeni su određeni radovi na uređenju okolnog prostora te se intenzivno obavljaju pripreme za preseljenje drugih službi Policije.

U novu zgradu Policije Brčko distrikta površine veće od 9.500 kvadratnih metara bit će smješteni i Služba za poslove sa strancima i Granična policija, a službeno preseljenje, očekuje se najvjerojatnije ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close