BrčkoKultura

Koncert učenika Muzičke škole Brčko koji se pripremaju za takmičenja

Članovima stručnog žirija danas su se u sali brčanske Muzičke škole predstavili nagrađivani učenici škole koji su već osvajali brojne nagrade na takmičenjima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Koncert se održao povodom tradicionalne manifestaciju obilježavanja 8. marta, Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Jasmin Hasić, direktor škole naglasio je da je za ovaj koncert specifično to što su se svojim muziciranjem predstavili oni učenici Osnovne muzičke škole Brčko koji se pripremaju za nadolazeća takmičenja. Ove godine na takmičenjima u BiH i drugim zemljama učešće će uzeti rekordan broj učenika, njih 16. Prvo takmičenje je u Bijeljini, zatim slijede takmičenja u Srbiji, Hrvatskoj i drugim zemljama i sredinama.

“Nastavnici u nastavi rade na tome da pored savlađivanja nekih tehničkih problema, zadataka, da postavimo jednu međusobnu i ugodnu klimu na času, na nastavi, jer je flauta takav instrument koji svirate svojim dahom, dušom, a samoubrzanje rada srca i bilo kakvo uzbuđenje kod učenika utiče na kvalitet tona”, kazala je profesorica i voditeljica Odsjeka flaute Gordana Šućur.

Faris Fazlović, učenik IV godine Muzičke škole, Odsjek harmonika, rekao je da je ljubav i interes prema muzici i harmonici još u ranom djetinjstvu dobio od svoga rođaka, koji je, takođe, profesor harmonike, sa kojim je počeo prve vježbe sviranja na harmonici. Fazlović je, inače, odličan učenik V Osnovne škole Brčko Distrikta.

Koncet je odlično organizovan, a učenici Muzičke škole pokazali su vhunsko umijeće u muziciranju i realno je očekivati da se biserni niz nagrada koje ovi mladi talenti donose u Brčko, nastavi i ubuduće.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close