BrčkoMagazin

Lopovi pokrali kuću u Ulicama

Dana 18.09.2015. godine, oko 11,13 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je   nepoznato lice ili više njih, izvršilo provalu u kuću, čiji se vlasnik nalazi na radu u inostranstvu, u mjestu Ulice Brčko distrikt BiH.

Odmah po saznanju na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama je konstatovano da je nepoznatio lice ili više njih u kuću najvjerovatnije provalilo kroz ulazna vrata objekta, te iz iste otuđio daljinski od garažnih vrata, elektro motor i hidropak.

Zbog osnova sumnje da je počinjenjeno krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, preduzimaju se mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela i otuđenih predmeta.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaje u dvije saobraćajne nezgode. U   jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo tešku tjelesnu povredu, dok je u jednoj  saobraćajnoj nezgodi  zabilježena je materijalna šteta nastala na vozilima.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili tridesettri vozača i vozila, gdje je kod dvadesetčetiri vozača, kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u pet slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Stručni savjetnik šefa  Policije za poslove informisanja

                         Halid Emkić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close