Brčko

Merhamet Njemačke podijelio 100 božićnih i novogodišnjih paketića u Brčko Distriktu

Merhamet Njemačke je danas u Katoličkoj crkvi u Brčkom podjelio 100 paketića djeci iz župe Brčko Distrikta, a još 40 paketića biće naknadno podijeljeno djeci u Rašljanima, Brodu i Prutačama.

Jasmin Spahić, predstavnik Merhameta Njemačke i direktor Merhameta Republike Srpske kazao je da će nakon današnje podjele 100 paketića u Katoličkoj crkvi djeci katoličke vjeroispovijesti u Brčkom, biti izvršena i podjela 40 paketa sa hranom socijalno ugroženim porodicama Brčko Distrikta.

„Pored podjele božićnih i novogodišnjih paketića za 100 djece u Brčko Distriktu Merhamet Njemačke tradicionalno pomaže i socijalno ugrožene kategorije građana, a mi ćemo u narednim danima izvršiti podjelu 40 paketa za bošnjačke porodice i 40 paketića za djecu do 12 godina bošnjačke nacionalnosti“, naveo je Spahić.

Na božićnim i novogodišnjim paketićima riječi zahvalnosti uputio je Damir Ivanović dekan brčanskog Dekanata, kazavši da će paketići biti podijeljeni katoličkoj djeci triju župa u Brčkom, Boću i Zoviku.

Nedim Hamzabegović, koordinator današnjih aktivnosti podjele paketića od Merhameta Njemačke u Brčko Distriktu, napomenuo je da će naknadno biti podijeljeno još 40 dječijih paketića u Rašljanima, Brodu i Prutačama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close