Brčko

Nastavljena 53. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

Današnji prijepodnevni dio rada brčanskog Parlamenta okarakterisala je diskusija o preraspodjeli neraspoređene neto dobiti JP „Putevi Brčko“ u infrastrukturne projekte, što je dijelimično izazvalo polemičke tonove i unutar parlamentarne većine.

Ova odluka je dobila podršku Parlamenta, pa će tako 1,6 miliona maraka, od ukupno pet miliona, biti preraspodjeljeno prvenstveno na sanaciju graničnog prelaza na mostu koju povezuje Brčko i Gunju. Potom, četiri magistralno-regionalna putna pravca u Distriktu će iz pomenutih sredstava biti revitalizovana.

Ivica Filipović

„Manja korekcija koju smo danas prihvatili odnosi se na dionicu puta od brda  „Šterac“ prema gradskoj jezgi, a ne kako je bilo predviđeno od Cerika ka tržnici Arizona“, rekao je dopredsjednik Skupštine Ivica Filipović.

Inače, pauza za ručak je uslijedila kod rasprave o davanju saglasnosti na Revidirani poslovni plan „JP Putevi“ za tekuću godinu, jer je većina zastupnika tražila niz pojašnjenja prije konačne odluke o njegovom eventualnom usvajanju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close