Brčko

Novi predsjednik Aktiva mladih SNSD-a Brčko Ljubo Nišić

Na petoj Izborno – izvještajnoj konferenciji mladih Saveza nezavisnih socijaldemokrata Brčko ocijenjen je uspješnim Izvještaj o radu u minule četiri godine. Govoreći u ovom kontekstu dosadašnji predsjednik mladih Srđan Blažić je naglasio da su se pored  aktivnog socijalno-humanitarnog i kulturno-sportskog rada, mladi SNSD-a vrlo ozbiljno bavili i politikom.

„Na naš prijedlog usvojen je 2017.godine Zakon o mladima, a potom je izmijenjen Zakon o porezu na dohodak, prema kojima se kamata na stambene kredite računa u lične odbitke. Zatim osigurali smo da već u ovom budžetu budu obezbijeđena sredstva za subvenciranje 50 posto na kamatu za kredite, kojima se kupuje prva nekretnina, a sve s ciljem stvaranja što boljeg položaja mladih“, naglasio je Blažić.

Mlade SNSD-a u naredne četiri godine, odlučeno je na konferenciji, vodiće Ljubo Nišić, koji ističe da je važno i usvajane Deklaracije o radu mladih SNSD-a za naredni četverogodišnji period, posebno što je u njoj akcentiran i značaj predstojećih lokalnih izbora.

„Izbori na području Distrikta, koji nas očekuju, biće pravi test za novo rukovodstvo, što nas obavezuje da posebno intenzivieramo djelovanje u prvoj godini našeg mandata,“ istakao je Nišić.

Skupštini su prisustvovali i čelni ljudi ovdašnje vlasti iz reda SNSD-a, predvođeni gradonačelnikom Sinišom Milićem, koji je naglasio da je Aktiv mladih SNSD-a sigurno najjača politička organizacija mladih u Distriktu, pa je na njima i velika odgovornost .

„Siguran sam da ćemo nastaviti jačati Aktiv mladih, a sve u cilju realizacije programa SNSD-a, kao socijalnoosjetljive stranke, ali i nacionalno osviještene političke partije, koja je popunila prostor, nastao gravitiranjem SDS-a prema takozvanom političkom centru“, naglasio je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close