Brčko

Обданиште на Илићки финансирано средстивима Србије скоро потпуно завршено 

Грађевински дио радова, када је у питању обданиште на Илићки, завршен је, а извођач радова је на вријеме и доста квалитетно обавио свој дио посла, рекао је градоначелник Брчког Синиша Милић.

„Оно што је преостало да се уради да би обданиште било стављено у функцију је да се у ребалансу буџета планирају средства вањско и унутрашње опремање објекта, како би обданиште могло почети са радом“, рекао је Милић.

Милић је истакао да би објекат за потпуну употребу требао бити спреман, зависно од законских процедура, у најгорем случају до почетка 2020. године, ако не и прије.

„Вртић је капацитета негдје око стотину дјеце. Ради се о једном веома савременом објекту у чијој унутрањости би уз остале садржаје требала да буде смјештена и једна од ових централних кухиња за спремање хране малишанима“, рекао је Милић.

Предсједник МЗ Илићка Дамјан Дунџић појаснио је да ће овај вртић бити од великог значаја за насеље Илићка, које за њим има потребу од самог оснивања.

„Сама мјесна заједница има јако много мале дјеце и много ће значити становницима јер ће им обданиште бити практично у дворишту“, рекао је Дунџић.

Дунџић је додао и да се нада да ће се капацитети вртића у будућности моћи проширивати, како би могао бити примљен што већи број дјеце.

Градоначелник Милић додаје да ће вртић се сасвим сигурно растеретити дуге листе чекања за упис малишана у обданиште у Брчком.

„Али свакако не у потпуности. И даље постоји велика потреба за тим обдаништима. Хвала богу дјеце има, а ми смо из тог разлога планирали да градимо још неколико објеката истог садржаја“, рекао је Милић.

Он је додао да су у буџету предвиђена иницијална средства изградњу обданишта на Кланцу, дио средстава је планиран и за изградњу обданишта у Српској вароши.

„Сигуран сам да ће, завршетком та два објекта, уз овај постојећи на Илићки, бити у потпуности задовољене потребе наших суграђана за оваквим оббјектима“, рекао је Милић.

Зграда обрадништа је финансирана средствима Владе Србије у износу од милион марака, а и брчанска Влада је до сада уложила негдје око 100.000 КМ средстава.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close