Brčko

Održana treća javna rasprava o budžetu Distrikta

Treća uzastopna rasprava o budžetu Distrikta, održana sinoć, izazvala je gotovo simboličan interes građana, koji su još jednom ukazali na neophodnost usvajanja Regulacionih planova, kao preduslova za infrastrukturne radove. Ukazano je i na potrebu jače finansijske podrške udruženjima osoba sa invaliditetom, ali i na ispravljanje diskriminacije prema onim građanima koji su sopstvenim sredstvima obnovili ratom razrušene vlastite domove, kako bi se u njih vratili, dok su drugi, za iste namjene, dobijali sredstva iz budžeta.

„I ove zahtjeve smo evidentirali na sjednici parlamenta i pokušaćemo dobar dio njih ugraditi, uvažavajući i specifičnosti novog Zakona o budžetu, koji ne dozvoljava pomjeranje gornje granice projektovanih prihoda“, rekao je član resorne komisije Skupštine Distrikta Adnan Drapić. Poslednja javna rasprava biće održana u nedelju 23. februara od 14 sati u gradskom Domu kulture.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close