Brčko

Održano međuškolsko takmičenje iz maternjih jezika i vjeronauke

Druga osnovna škola, područna škola u Grčici proteklog je vikenda bila domaćin međuškolskog takmičenja iz predmeta maternji jezici i vjeronauka za učenike svih osnovnih škola Brčko distrikta. Ovo je prvo od nekoliko takmičenja koja će biti održana u naredna tri mjeseca.

„Jedanaesti put po redu, u Brčko distriktu se realizuje kalendar školskih takmičenja u kojem je protekle subote održano takmičenјe u devet kategorija i šest nastavnih predmeta“, kazala je Mara Matkić šefica Pododjela za osnovno obrazovanje u Vladi Distrikt.

Objavljeni rezultati takmičenja pokazuju da je najuspješnija bila Druga osnovna škola čiji učenici su osvojili četiri prva mjesta i to iz predmeta Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost, Pravoslavna vjeronauka za deveti razred i Katolička vjeronauka za šesti rared. Osma osnovna škola je osvojila dva prva mjesta i to iz  predmeta Bosanski jezik i književnost i Islamska vjeronauka. Četvrta osnovna škola  jedno prvo mjesto iz Pravoslavne vjeronauke. Treća osnovna škola jedno prvo mjesto iz predmeta Islamska vjeronauka i Deseta osnovna škola prvo mjesto iz Katoličkog vjeronauka.

Međuškolska takmičenja se nastavljaju u martu u sportskim disciplinama, zatim u aprilu provjerama iz Matematike, Fizike, Engleskog jezika, Biologije i Geografije.

Mara Matkić ističe da osim sudjelovanja na međuškolskim takmičenjima unutar Brčko distrikta, ovdašnji osnovci sve češće odlaze i na državna ali i međunarodna takmičenja gdje bilježe značajne rezultare i uspjehe

Završna smotra svih pobjednika u ovogodišnjim međuškolskim takmičenjima na  području Brčko distrikta bit će upriličena krajem maja mjeseca.

Foto: Druga osnovna škola 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close