BrčkoSpot dana

Otvoren novoizgrađeni fudbalski stadion u Gornjem Rahiću

Zvaničnim puštanjem u upotrebu izgrađenog fudbalskog stadiona, sinoć je u Gornjem Rahiću otvoren Sportsko-rekreacioni centar, u čiju gradnju je do sada uloženo više od 2.000.000 maraka.„Fudbalski stadion sa oko 2.500 sjedećih mjesta na tribima i kompletnom pratećom infrastrukturom, gotovo u potpunosti je završen, a investicija je teška više od milion maraka i osigurava nam sjajne uslove za dalji rad, te nas obavezuje da učinimo maksimum kako bi se iz Prve lige Tuzlanskog kantona, preselili u viši rang“, rekao je predsjednik FK „Rahić“, Esad Softić. Unutar Sportsko-rekreacionog centra je i fiskulturna dvorana u koju je do sada investirano oko milion maraka, a čini će ga i pomoćni fudbalski, te teren za male sportove, koji su takođe u izgradnji. „Ovo je velika stvar i za Nogometni savez Distrikta jer ovo je jedan od najreprezentativnijih stadiona, na kojem se, uz male korekcije, mogu igrati i utakmice Premijer lige BiH“, kazao je predsjednik saveza Izet Banda.Nekoliko stotina mještana Gornjeg Rahića i navijača kluba, među kojima i šef Odjeljenja za javnu sigurnost u brčanskoj Vladi, Edin Zaimović, i zastupnik SDA u ovdašnjem Parlementu Sead Softić, koji su prisustvovali otvaranju, nisu krili zadovoljstvo okončanim poslom. „Ovo je jedan od najsretnijih dana za mene lično, ali i sve ljude iz Gornjeg Rahića, a posebno navijače našeg kluba, te sam ponosan što smo nakon više od deset godina, priveli kraju jedan od najvećih infrastrukturnih projekata na ovom području“, rekao je zastupnik Sead Softić. Svi na upriličenoj svečanosti su se složili da je ovo dokaz jedinstvenog zalaganja članova izvršne i zakonodavne vlasti u Distriktu.

„Još jednom, i na ovaj način, potvrđujemo da sinhronnizovanim djelovanjem izvršne i zakonodavne vlasti možemo pokazati da svi želimo podjednako razvijati bilo koji dio Distrikta. Ovaj projekat je bio neophodan Gornjem Rahiću i posebnu zahvalnost za njegovo okončanje upućujem, vladinoj Kancelariji za javnu imovinu, potom članu vlade Edinu Zaimoviću i zastupniku u skupštini Seadu Sofiću, koji su činili maksimum kako bi posao bio uspješno završen, ali i velikom broju mještana i navijača Rahića, koji nisu žalilimuložiti vlastiti volonterski rad, kako bi smo zajednički stigli do cilja“,nnaglasio je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Stadion je zvanično otvoren odličnom utakmicom trećeg kola Prve lige Tuzlanskog kantona u kojoj je Rahić, rezultatom 3:2, savladao Jedinsto iz Lukavice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close