BrčkoKultura

Отворена изложба и промовисана књига академика Фатмира Бачи

У организацији Бошњачке заједнице културе „Препород Брчко дистрикт БиХ“ синоћ је отворена изложба слика и промовисана књига „… Па све до Стамбола“ акдемика Фатмира Бачија.

„Покушао сам да приликом писања књиге донесем једну метафору. Има много књижевности, али нема метафоре. Сама књига састоји се из двије новеле које садржавају стварност и модалитете код човјека“, каже аутор Бачи.

Академик Бачи истиче да упоредо са писањем и слика.

Један од учесника промоције Хазбија Калач из Рожаја у Црној Гори каже да се ради о изузетно важном књижевном дјелу које носи једну велику метафору.

„Књига која ће претпостављам,  у догледном времену промијенити књижевни дискурс јер када је читамо стичемо утисак да читамо неког великана свјетске кнјижевности, а опет је то неко овдје са Балкана“, појаснио је Калач.

Он је изразио наду да ће балканска књижевност пуно добити са овом књигом и  са промоцијом писца академика Бачија.

Академик Бачи је из четврте генерације албанских Бошњака. Успјешан је сликар и писац и до сада је објавио седам књига на албанском и босанском језику.

Промоција је одржана у Дому Ислахијета.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close