Brčko

ПДП: У сриједу Програмска конференција Форума жена

Општински Одбор Партије демократског прогреса у Брчком залаже се за увођење јединице за јачање и привлачење домаћих и страних инвестица чији би задатак био да помаже предузећима из Брчког да извезу своје производе и услуге и самим тим постану конкурентнији на иностраном тржишту.

Како је речено на данашњој конференцији за новинаре ПДП,  неопходно је потпуно промијенити концепт реализације пословних  иницијатива, пошто досадашњи приступ , упркос  великим финансијским издвајањима није дао очекиване ефекте. Генерално гледано, на основу досадашње праксе требало би се, сматрају у ПДП,  фокусирати на сектор пољопривреде, металски сектор као и сектор прехрамбене индустрије, не искључујући формирање и промоцију пословних зона.

„Јединица  за јачање и привлачење домаћих и страних инвестица би имала кључну улогу у економском развоју дистрикта. Као прво  морала би се појачати сарадња између приватног и јавног сектора. Циљане земље би биле, дијелом највећи досадашњи улагачи у региону, а то су Њемачка, Швајцарска, Словенија, Италја и Аустрија“, истакао је Миодраг Анђић, руководилац  Савјета за привреду ПДП.

Мирјана Ристанић, предсједница Форума жена ПДП  је на конференцији за новинаре истакла да су  жене ове партије до сада покренуле низ иницијатива. Према њеним ријечима Програм жена ПДП  обухвата четири области   којима се жели унаприједити живот у Брчком: Положај и права жена у политичком и друштвеном животу, привредни развој, развој културе и образовања, те  побољшање услова здравства у Брчко дистрикту.

Мирјана Ристанић је овом приликом најавила Програмску конференцију Форума жена ПДП која ће се одржати у сриједу  19. јуна у 19 часова у Брчком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close