Sport

Pojedinačno Državno prvenstvo u stolnom tenisu kadeta i kadetkinja održano u Brci

Odigrano 150 mečeva u dva dana

Stolnoteniski savez Bosne i Hercegovine dao je povjerenje da tehnički organizator bude STK „Brka 2007“. Ovaj klub je znalački odradio dva dana natjecanja u dvorani IIX. Osnovne škole Brka. Vrhovni sudac i delegat Elvir Hanić iz Lukavca, a među sucima su bili Ahmet Trobradović i Muhamed Nišić, predsjednik i trener u STK „Brka 2007“.

Ukupno je nastupilo 71 kadet i kadetkinja od kojih je šest mlađih kadeta bilo iz Brke: Anis Pekarić, Eldar Mehaković, Anes Plakalo, Eldar i Jasmin Avdić i Ildija Smajić. Svoje predstavnike su imali klubovi iz: Čitluka, Sarajeva, Banja Luke, Doboj Istoka, Tuzle, Viteza, Ilijaša, Bugojna, Tešnja, Prijedora, Ključa, Foče i Brke. U finalu su igrali Dubl mješoviti parovi kadeti:  Zijadić- Zlotrs, Pandurević – Subašić 3 : 2. Kadeti pojedinačno: Pandurević – Ramljak 1: 3, kadetkinje: Zlotrg – Hamzakadić 3 : 0, dubla mješoviti parovi kadetkinje: Zlotrg-Subašić : Hamzakadić – Mešan 1 : 3, dubl kadeti: Pandurević – Ramljak : Pejić Zijadić 3 : 1. Najuspješniji su primili pehare,  medalje i diplome i radosni sa trenerima otišli iz Brke kao i selektor koji je vidio kvalitetu mladih i odličnu organizaciju prvenstva naglasivši da i ovako male sredine uvijek iznjedre kvalitetne igrače.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close