Brčko

Pokušaj pljačke benzinske pumpe u Grčici

U subotu, 29.10.2014. godine, oko 02,00 sati, policija je zaprimila prijavu da je u ulici Nikole Tesle u naselju Grčica, u prostorije benzinske pumpe ušlo nepoznato lice koje je bilo  maskirano i sa pištoljem, i uz prijetnju da će upotrijebiti vatreno oružje, pokušalo izvršiti razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe, tražeći novac. Nakon što se radnik suprostvio na način da je saopštio da se u blizini nalazi policija, isti je odustao od dalje namjere i udaljio se u nepoznatom pravcu.
Odmah po saznanju za događaj, policijski službenici su izašli na lice mjesta i isto obezbijedili, nakon čega je izvršen uviđaj. O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a nakon toga su  preduzete intenzivne operativno-taktičke i istražne mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovog krivičnog djela i identifikovanju i pronalaženja počinioca.
Nakon provedene istrage, koja je vođena pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su prikupili informacije i identifikovali lica koja su učestovovala u izvršenju ovog krivičnog djela. Utvrđeno je da je u izvršenju krivičnog djela učestvovalo lice sa inicijalima D.B., rođen 1993. godine, a da su kao pomagači u istom učestvovala lica sa inicijalima N.S. rođen 1994. godine i M.D. rođen 1990. godine svi sa područja Brčkog. Pored navedenog, policijski službenici su prikupili informacije da su navedena lica počinila i krivično djelo „razbojništva“ nad radnikom benzinske pumpe na području Lončara. Ostvarena je saradnja sa pripadnicima CJB Doboj, gdje su policijski službenici CJB Doboj lišili slobode D.B., rođenog 1993. godine, a pripadnici Policije Brčko distrikta BiH lišili slobode lica lica sa inicijalima N.S. rođen 1994. godine i M.D. rođen 1990.godine.
Naime, pripadnici policije su prikupili dovoljno dokaza iz kojih jasno i nedvosmisleno proizilazi da su isti počinili navedena krivična djela.

U toku današnjeg dana lica će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ¨Razbojništvo¨ iz člana 283 a u vezi sa članom 28 (pokušaj) i 33 (pomaganje),  Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, biti predati Tužilaštvu Brško distrikta BiH u cilju daljeg procesuiranja, dok će pripadnici CJB Doboj ista procesuirati u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku i Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close