BrčkoMagazin

Policiju Brčko distrikta BiH posjetili učenici Prve Osnovne škole iz Brčkog

U okviru provođenja projekta ¨Rad policije u zajednici¨ podprojekat policije ¨Dani otvorenih vrata¨, u kojem se građanima omogućava neposredan uvid u rad policije a sve u cilju otvorenosti i transparentnosti policije prema građanima a posebno mladima i djeci, dana 03.12.2014. godine Policiju Brčko distrikta BiH, posjetili su učenici Prve Osnovne škole   iz Brčkog.

 

Naime, posjeta i uvid u rad Policije upriličena je od strane većeg broja učenika u pratnji defektologa Majde Balvanović. Učenioci su predstavili svoj projekat „Govorimo o mogućnostima“ – pridružite nam se, koji ima za cilj jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece. Od strane policijskih službenika učenici su upoznati sa organizacijom Policije Brčko distrikta BiH, načinom njenog rada, opremom koju koristi policija u oblasti saobraćaja načinima ponašanja u saobraćaju i drugo. Pored toga istima je prikazana oprema koju koristi Odsjek za forenziku i kontradiverzionu zaštitu Jedinice kriminalističke policije, prilikom izuzimanja, čuvanja i vještačenja dokaza.

Posjeta je bila interaktivnog karaktera, gdje su djeca postavljala pitanja, iznosila svoje stavove i mišljenja o policiji i službenicima policije.

 

 

 

                                               Stručni savjetnik šef

Policije za poslove informisanja

                                                                                                                  Halid Emkić

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close