Brčko

Potpisan protokol o saradnji sa firmom ”Anadolu Botanik” iz Turske

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić i predsjednik Upravnog odbora firme „Anadoli Botanik“ iz Turske Durmuš Koć potpisali su danas u Gradskoj vijećnici protokol o saradnji u vezi s obezbjeđenjem lokacije za izgradnju poslovnog centra na području Brčko distrikta BiH.

Naime, predstavnici „Anadoli Botanik“ prethodno su uputili pismo namjere u kom su zatražili minimalnu površinu zemljišta, oko 100 hektara, u zakup i četiri hektara sa objektima za kupovinu na lokalitetu Šumarija (Gornji Rahić Okrajci) s ciljem realizacije projekta. Oni su izvršili prezentaciju projekta sa svim pratećim parametrima što se tiče vrste proizvodnje, potrebne mehanizacije, broja stalnih i sezonskih radnika koje namjeravaju zaposliti, te petogodišnjeg investicionog plana.
Gradonačelnik Domić ocijenio je inicijativu firme “Anadoli Botanik” veoma korisnom za Brčko distrikt BiH ističući da je Vlada Brčko distrikta BiH prihvatila poslovnu inicijativu firme te da su njeni predstavnici preuzeli obavezu da u određenom roku preduzmu aktivnosti na implementaciji ponuđenog projekta.

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu i Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koordiniraće ovu aktivnost u saradnji sa investitorom i Kancelarijom za upravljanje javnom imovinom te pripremiti sva potrebna akta za zaključivanje ugovora između Vlade Brčko distrikta BiH i investitora.
Investitor i Vlada Brčko distrikta BiH uložiće sve napore da se obezbijede sva potrebna akta, projekti i odobrenja kako bi realizacija investicije započela krajem jula 2015. godine.

Današnjem sastanku prisustvovali su gradonačelnik dr Anto Domić, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Adnan Pašalić te predstavnici firme „Anadoli Botanik“ na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora firme Durmušom Koćom.

e-Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close