Brčko

Повећан број туриста у дистрикту

Шеф Службе за туризам Владе дистрикта, Александар Ђурић каже да на крају ове календарске године можемо бити задовољни када је у питању туризам и туристички промет у Дистрикту, прије свега са бројем долазака туриста и остварених ноћења.

Посебно је истакао значај манифестационог туризма и манифестацију „Чари зиме“ која је ове године по први пута организована у Дистрикту.

„Остварени туристички промет који се креће од седам до 12 одсто у повећању броја остварених долазака и ноћења је афирмативан и обавезујући за нас у Влади дистрикта да се и следеће године потрудимо и неким новим садржајима оплеменимо прије свега тај манифестациони туризам“, истакао је Ђурић.

Према његовим ријечима манифестациони туризам је маркиран и у стратешким документима развоја туризма до 2025. године, а односи се на развој већ постојећих манифестација, али и креирањем неких нових садржаја који се могу одвијати не само у граду него и у руралним просторима.

Када је у питању наредна година, Александар Ђурић каже да је посебно задовољан са једним међународним пројектом који се односи се на израду  елабората за туристичку сигнализацију чији донатор је Њемачка. Носилац овог пројекта, у том истраживачком смислу, је Економски факултет у Брчком и консултанти саобраћајне струке који ће у стручном смислу позиционирати  туристичке ознаке које морају бити на путним комуникацијама.

„Направићемо евиденцију најважнијих 30 до 50 локалитета кренувши од центра града према руралном подручју, маркираћемо њихов пут и то је пројекат који планирамо завршити до септембра мјесеца следеће године”, нагласио је на крају Ђурић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close