Brčko

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine upriličili novogodišnji prijem za novinare

Predstavnici zakonodavne vlasti Brčko Distrikta danas su upriličili tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija. Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine Esed Kadrić i dopredsjednik Ivo Filipović, koji su ovom prilikom sumirali rad Skupštine u godini koja je na izmaku.

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH obraćajući se novinarima na novogodišnjem prijemu istaknuo je da je jedno od većih postignuća u radu brčanskog Parlamenta tokom godine bilo usvajanje seta reformskih zakona od koji se izdvaja Zakon o budžetu koji sada konceptualno obavezuje vlast na drugačiji način u kreiranju budžeta koji će biti ransparentniji kod utroška sredstava. On je kao postignuće označio i dugočekivano usvajanje Zakona o radu koji je urađen u skladu sa standardima EU i standardima unutar BiH.

Krajem godine dosena je i Odluka o revitalizaciji mosta na Savi za šta su sredstva obezbijeđena, okončan je projekat Obilaznice gdje je Parlament svojom odlukom prolongirao radove i omogućio stavljanje u funciju ovog važnog infrastrukturnog projekta.

„U smislu privrednog razvoja nismo napravili značajan iskorak, ali jesmo stvorili jednu dobru pretpostavku za sveukupni razvoj sa potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa Studen Holdingom koji podrazumijeva zapošljavanje oko 4.000  radnika“, naveo je Kadrić.

On je još kazao da je najvažnije bilo očuvati političku stabilnost u čemu se uspjelo i dodao da ovi koraci možda jesu spori, ali Brčko ide naprijed.

Ivica Filipović, dopredsjednik Skupštine izjavio je da je za njega osobno najznačajnije bilo donošenje Zakona o proračunu koji nas je sve skupa tištio i koji će sigurno, uz ostalo, kvalitetnije regulirati usvajanje i trošenje grantovskih sredstava.

I Kadrić i Filipović svim prisutnim predstavnicima medija i svim građanima Brčko Distrikta čestitali su protekle i predstojeće praznike, sa željom da nam naredna godina bude uspješnija od protekle.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close