Magazin

Sestre Palamarević mlade brčanske plesne nade

Desetogodišnje blizankinje, Šemsa i Emina Palamarević, odlične učenice Pete osnovne škole na Klancu, već četiri godine bave se plesom.

Članice su Plesne škole “Mambo”, čijih je 17 učenica, među kojima i ove dvije sestre, nedavno učestvovalo na Internacionalnom plesnom openu u Hrvatskoj.

Tamo su se predstavile u formacijama i parovima, te među preko 5.000 takmičara iz cijelog svijeta, osvojile prvo, drugo i treće mjesto.

Emina i Šemsa su na ovom takmičenju plesale više plesova.Emina ističe da najviše voli da pleše Ča-ča-ča i sa tim plesom su upravo ona i sestra na ovom takmičenju u Zagrebu osvojile prvo mjesto, dok su sa formacijama (ples u grupi) osvojile drugo mjesto.

Prema riječima njihove trenerice i rukovodioca plesne škole “Mambo”, Petre Bogičević, ples je kombinacija talenta, upornosti i rada.

“To je vrsta sporta koji ukoliko želite da postignete neke rezultate, zahtjeva jako puno odricanja i jako puno rada. Šemsa i Emina su se jako lijepo pokazale u tome. One su odgovorne, vole ples, uživaju u tome. I čim imamo sve to talenat se sam po sebi prikaže i dolazi do izražaja”, istakla je Bogičević.

Kako su djevojčice rekle, uzor su im prvaci Slovenije u plesu, Denis Majcen i Paula Vujasić.

Trening imaju jednom sedmično u trajanju od sat vremena, ali bi voljele da više treniraju.

Godišnje budu na oko pet turnira širom Bosne i Hercegovine, a prvi nastup im je prije par godina bio na takmičenju u Sarajevu gdje su isto osvojile prvo mjesto. Najljepše im je bilo na takmičenju u Zenici, zato što je tamo, kako su rekle, bio najveći i najljepši podijum za ples.

Iako su vrlo mlade, ovim blizankinjama je želja da zaplešu na najvećem turniru koji se održava u Rusiji.

Do kraja ove godine imaju još jedan nastup u Zagrebu, te su pozvani i u Makedoniju na veliki turnir koji se održava u oktobru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close