Sport

SKISO Sinovi Bosne pobjednici turnira sjedeće odbojke u Zoviku

Ove godine Brčko distrikt BiH obilježio je 20. obljetnicu osnivanja nizom sadržajnog programa. U programu su se našli i brojni sportski sadržaji. Jedan od njih je 3. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.

Organizator kao i minulih godina bilo je Sportsko društvo invalida JEDINSTVO Boće- Brčko. Na vrijeme i znalački su odrađene pripreme kako bi se gostujući klubovi ugodno osjećali u dvorani Osnovne škole u Zoviku. Sudjelovale su momčadi iz Hrvatske: OKI Marsonija Slavonski Brod i Udruga klub sjedeće odbojke UKSO Vukovar. Iz BiH nazočni su bili: SKISO Sinovi Bosne iz Lukavca, OKI Čelić, IOK Zavidovići i SDI Jedinstvo Boće-Brčko. Rezultati: Sinovi Bosne – Marsonia  2 : 0, Jedinstvo – Vukovar 2 : 1, Marsonia – Čelić 2 : 1, Vukovar – Zavidovići 0 : 2, Sinovi Bosne – Čelić  2 : 0, Jedinstvo – Zavidovići 2 : 0.

Na utakmici za treće mjesto: Zavidovići su pobijedili Marsoniju 2 : 1, peti je UKSO Vukovar, a šesti je OKI Čelić. Poražene ekipe su istinski žalili za izgubljenim susretima. Slavili su pobjednici koji su nastupili u sastavu: Delić, E. Jusufović, Dž. Jusufović, Semić. Salihović, Kadrić. Tokić, Mujić, Kasumović, Alihodžić, Imširović, Sinanović. Trener: Fahrudin Muharemović. Suci: Kemal Bašić i Anisa Kunosić.

Za ekipu Jedinstva-domaćina igrali su: Šaban Bikić, Amir Osmanović, Denis Čonda, Elvis Šerifović, Ivo Josipović, Fuad Mehanović, Jasmin Adžajlić, Dževad Trumić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close