Brčko

Slab promet na Gradskoj pijaci u Brčkom

Uporkos niskim temperaturama, na brčanskoj Gradskoj pijaci prodavci rade kao i obično. Prema riječima prodavaca godinama unatrag izražen je trend opadanja potražnje roba zbog smanjenja mušterija. Trgovci unutar pijace uredno plaćaju placarinu, a kupci su uglavnom zadovoljni cijanama roba.

Prodavci koji nude razne vrste roba na Gradskoj zelenoj pijaci u Brčkom u zimskim mjesecima, kao najveći problem vide činjenicu da ne uspijevaju pazariti kao ranije. Većina od njih to pravda visinom penzija i plata, koja ne može pratiti troškove potrošačke korpe i odlaskom ljudi sa ovih protora. Sve to skupa doprinosi konstatnom prometa na brčanskoj Gradskoj pijaci.

No, zahvaljujući proteklim praznicima, većina prodavaca je koliko – toliko izašla na kraj s prodajom proizvoda. Prema anketi koju smo danas neselektivno radili unutar Gradske pijace najviše se prodaje prirodno sušeno voće, svježe voće i povrće, mliječni proizvodi, meso i domaći med.

Kao jedan od razloga pada prometa na Gradskoj pijaci zasigurno su i niske temeprature koje vladaju u posljednjih mjesec dana. Prodavci se protiv hladnoće bore zimskom garderobom i toplim napicima, dok se kupci na pijaci zadržavaju koliko je to neophodno za kupovinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close