RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčanski Atletski klub CROSS u Sarajevu odnio sedam medalja

Brčanski atletski klub CROSS jе juče u dvorani Zetra u Sarajevu učestvovao u takmičenju u atletici pod nazivom “Atletski miting Sarajevo”.

Organizator takmičenja je Atletski klub “Sarajevo” koji je ugostio skoro 400 takmičara iz BiH.

Iz brčanskog CROSS-a učestvovalo je 16 takmičara, od kojih se sedam okitilo medaljama.

Prvo mjesto u bacanju vorteksa u kategoriji cicibani osvojila je Anja Stević, a Omar Džanić prvo mjesto u sprintu na 60 metara u kategoriji mlađi juniori.

Druga mjesta osvojili su Said Hodžić u sprintu na 60 metara u kategoriji mlađi junior, Danis Avdić u kategoriji stariji pionir, a Dajana Mijatović  kategorija mlađe pionirke, dok su treća mjesta zauzeli Petar Novaković u bacanju vorteksa u kategoriji pionir i  Ognjen Simikić u skoku u vis.

Ostali takmičari su se pokazali jako dobrim na borilištu, ali je konkurencija bila bolja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dvadeset prvu Vidovdansku trku osvojili su Etiopljani

Admir Kadrić

Првенство БиХ и РС у кросу – субота у 12 сати на Пирометалу

Admir Kadrić

Tanja Grahovac: „Trčanje mi je potrebno kao hrana“

Admir Kadrić