RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojka, 17. kolo Premijer lige za žene: Šesnaesta pobjeda za redom ŽOK-a „Bimal- Jedinstvo“

Ženski odbojkaški klub „Bimal-Jedinstvo“, po rezultatima koje postiže, zaslužuje da nosi naziv „Brčanske princeze“. Protivničke ekipe u Premijer ligi BiH odbojke su pokušale da osujete superiornost ovog kluba u prvenstvu i KUP natjecanju ove sezone.

Glavni trener Smail Pezerović posebno naglašava da ekipa ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko nema sentimentalnosti ni prema kojem protivniku kada je ugled ovog brčanskog kluba u pitanju. Tako je bilo i na utakmici sa prijateljskim ŽOK „Jahorina“ sa Pala u 17. kolu lige.

Irena Vukoje

“Brčanske princeze” su igrale s ciljem da u nizu ostvare 16-tu pobjedu. To su i ostvarile sa 3 : 0 za 68. minuta po setovima: 25 : 6, 25 : 14 i 25 : 22. U trećem setu oba trenera su provjerila mogućnosti svih 14 igračica u sastavu ekipe. Pokazao se to kao dobar potez oba trenera jer je ovo bio i najzanimljiviji set. Paljanke su imale blagu prednost do četiri poena. Domaće su izjednačile na 11 : 11, 16 : 16, 21 : 21 i mirno set i pobjedu privele kraju.

Poslije utakmice Danilo Tadić, trener „Jahorine“ je izjavio: „Čestitam pobjedniku na zasluženoj pobjedi. Mi smo došli u nekom relaksiranom stanju nekompletni. Nadamo se boljem izdanju u slijedećem kolu. Izdanje u prva dva seta nije naše. Brčaci su, kažu, uveli drugu postavu u trećem setu i mi smo to uradili. Ova utakmica nije imala poseban značaj za nas. Igrali smo sa daleko mlađom ekipom od „Jedinstva““.

Smail Pezerović, trener domaće ekipe ističe: „Jesmo i ostati ćemo prijatelji sa „Jahorinom“. Ovo je prvenstvo i nema opuštanja. Oduševila me naša igra u obrani. Naš trend je da u ekipi igraju sve odbojkašice koje su u sastavu. To činimo svih ovih godina. Nastojim da sve djevojke rotiram da dobiju priliku. Nas očekuju ozbiljnije utakmice finala KUP-a BiH za 14 dana, a zatim Pley off. Polagano se vraćamo u formu i zato okosnica ekipe mora početi utakmicu da se uhodamo za ovo što nas čeka.“

Ivana Radović, Elena Babić, Jovana Biberdžić, Žana Dragutinović, Ajla Hadžić i druge bile su kičma ekipe. Radović naglašava: „Utakmicu smo dobro otvorile serijom od 8 : 0 i ako smo znale da je „Jahorina“ dobra ekipa koja je došla sa namjerom da nas pobijedi. To smo shvatile ozbiljno. U cilju sticanja iskustva trener je dao povjerenje našim mlađim igračicama što je korisno za njih i klub. One su opravdale očekivanja.“

Irena Vukoje naglašava: „Ova pobjeda od 3 : 0 je plod našeg truda i rada u kontinuitetu. Uvjerena sam da ćemo nastaviti ovaj lanac pobjeda do kraja prvenstva, zatim u Finalu KUP-a i pley offu“.

Za ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko igrale su: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujičić, Ajla Hadžić, Katarina Popović, Ilijana Kojić, Milica Mitrović. Treneri: Smail Pezerović i Ajla Sinanović.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom praznik odbojke od četvtka do nedjelje

Admir Kadrić

Jedinstvo Boće ostvarilo odlične rezultate

Radio Brčko

Brčko: Tri pobjede u desetom kolu

Radio Brčko