RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odgođene Olimpijske igre u Tokiju

Olmpijske igre u Tokiju su odgođene zbog pandemije koronavirusa, danas je i zvanično objavljeno.

Olimpijske igre, 32. po redu, trebale su se održati od 24. jula do 9. augusta, no zbog koronavirusa sa kojim se bori čitav svijet, su pomjerene, a krajnji novi datum održavanja je ljeto 2021. godine.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta je na današnjem vanrednom sastanku odlučio kako je nemoguće održati Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Ova odluka je sasvim očekivana s obzirom da se sportisti ne mogu spremati na uobičajeni način za takmičenje, a također nisu poznata ni imena mnogih učesnika jer su kvalifikacioni turniri u raznim sportovima otkazani zbog koronavirusa.

Također, Olimpijski komiteti Kanade i Australije su već ranije objavili kako neće slati svoje sportiste na Igre ukoliko one budu održane ovog ljeta.

Osim Olimpijskih igara odgođene su i 16. Paraolimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju od 25. augusta do 6. septembra.

Ovo je prvi put u historiji da se Olimpijske igre otkazuju u mirnodopskom periodu. Do sada su se Igre otkazale tri puta – 1916. zbog Prvog svjetskog rata, te 1940. i 1944. zbog Drugog svjetskog rata.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Registrovan prvi klaster zaraze koronavirusom na Olimpijskim igrama u Tokiju

Radio Brčko

Južna i Sjeverna Koreja se kandiduju za domaćinstvo Olimpijskih igara 2032. godine

Radio Brčko

Na otvaranju Olimpijskih igara manje od 1.000 zvanica

Radio Brčko