RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukometaši Jedinstva 2015. ostvarili treću pobjedu za redom

Prvenstvo u Prvoj ligi Rukometnog saveza Republike Srpske bliži se kraju, a rukometaši brčanskog Jedinstva 2015. čine rezultate koji ih vode u mirne vode. Dolazak novog trenera Đure Tojagić i marljivim radom igrača na treninzima su donijeli plod.
Jedinstvo 2015. je zabilježilo tri pobjede za redom, i u 18. kolu u Brčkom bili su bolji kod kuće od druge na tablici Hercegovine 28:24, u 19. kolu u gostima uspješniji od ORK Borac 36:27 i u 20. kolu u Brčkom sa Čelincom 34:31.
Na ovoj utakmici u Brčkom golove su postigli: Nemanja Peštić 11, Salko Mešanović 8, Renato Boris Kadić 5, Marko Lukić 3, po dva Nemanja Novak, Bogdan Peštić, Refik Mujčinović, a jedan Tihomir Petričević.
Sutra u srijedu 21. kolo Jedinstvo 2015 – Prijedor. Utakmica počinje u 19 sati u dvorani Ekonomske škole.
Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.