RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

SD „Pobjednik“ iz Prijedora donio pet medalja

Amna Šehić, seniorka u borbama do – 55 kg osvojila je zlatnu medalju, a brončane su osvojili Boris Pisarić u borbama dječaka 2009. godište u kategoriji do 45 kg i Redžep Brkić, kadet plus 70 kg, u katama Petra Rodić i David Đorđević, a Smail Hodžić se plasirao na peto mjesto. Ovih pet odličja su osvojili članovi SD „Pobjednik“ Brčko, predvođeni trenerom Mehmedalijom Brkić na „SHODAN KUP 2019“ u Prijedoru održanom u organizaciji KK „Shodan“. Na KUP-u je nastupilo 547 natjecatelja iz 43 kluba iz četiri države.

SD „POBJEDNIK“ Brčko u Bratuncu osvojio četiri medalje

Amina Brkić je u borbama u kategoriji djevojčice 11 godina plus 36 kg osvojila zlato. U katama zlatne medalje su u kategoriji dječaci 10 godina Ajdin Kuč i Petra Rodić u kategoriji djevojčice žuti pojas 9 godina, a Amina Brkić, u kategoriji djevojčica 10 godina oranž pojas je osvojila srebrenu medalju. Ovi natjecatelji su odličja osvojili na „10. Memorijalnom karate turniru Miloš Delić 2019“ u Bratuncu na kojem je bilo 250 natjecatelja. Malu ekipu je iz Brčkog vodio Mehmedalija Brkić, trener.

 

Tekst: Stjepan Bogutovac

Slike: SD „Pobjednik“ Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SD „Pobjednik“ iz Tuzle u Brčko za Valentinovo donio šest medalja

Radio Brčko

Na kolektivnoj dženazi u Prijedoru biće ukopani posmrtni ostaci 86 žrtava

Radio Brčko

Зорка Стојановић – шампион Србије у ММА

Admir Kadrić