RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Tuka u finalu utrke na 800 metara na SP-u u Dohi

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka izborio je plasman u finale utrke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Tuka je osvojio prvo mjesto u svojoj polufinalnoj grupi s vremenom 1:45:63 i na taj način izborio plasman među najboljih osam 800-metraša.

U finalnu utrku plasirala su se po dva najbolja takmičara iz tri polufinalne grupe te još dvojica po rezulatu.

U finalu će tako nastupiti: Wesley Vazquez (Prt), Ferguson Cheruiyot Rotich (Ken), Clayton Murphy (SAD), Donavan Brazier (SAD), Amel Tuka (BiH), Marco Arop (Kan),  Bryce Hoppel (SAD) i  Adrian Ben (Špa).

Finalna utrka na rasporedu je 1. oktobra.

Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Отворен пријавни центар Видовданске трке

Admir Kadrić

Брчак Борис Клашнић – скоком од 5,98 цм – јуниорски првак БиХ

Admir Kadrić

Sertifikat o svjetskom nivou Vidovdanske trke predat Gradonačelniku

Admir Kadrić