Brčko

Dražen Vasliljević (30) optužen za prodaju kokaina i marihuane, a Osman Vantić (32) optužen da je posredovao u kupovini droge između Vasiljevića i trećih lica

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnice protiv Vasiljević Dražena (30)* i Vantić Osmana (32)* zbog sumnji da su se prije nekoliko godina na području Brčkog i susjednih mjesta bavili prodajom opojnih droga kokain i marihuana.

Optuženi Vasljević tereti se da je krajem 2010. godine u Brčkom njemu poznatim licima prodao dva paketa kokaina, praškaste materije koja je Listom opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora proglašena supstancom pod strogom kontrolom. Njemu je takođe stavljeno na teret i da je jednom licu izvan grada prodao paket sa blizu pola kilograma marihuane, koja je Listom opojnih droga proglašena zabranjenom tvari. Vantić je, s druge strane, optužen da je kupovao kokain od Vasiljevića i posredovao u prodaji ove opojne droge između njega i trećih lica s područja Brčkog i Tuzle.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close