Brčko

U Brčko Distriktu ove godine sadnja 12.000 novih cvijetova

Ove godine na cvijetne gredice u Brčko Distriktu planira se zasaditi oko 12.000 novih komada  jednogodišnjih i dvogodišnjih cvijetova i oko 200 primjeraka krupnijeg i manje krupnog lišćarskog i četinarskog drveća.

Ešef Pamukčić, ekspert za vođenje projekta hortikultura u Vladinom Odjelu za javne poslove kazao je da se ove aktivnosti vezane za uređenje gradskih drvoreda i cvijetnih gredica realizuju u saradnji sa JP „Komunalno“ Brčko.

Zahvaljujući toplom vremenu već u decembru se započelo sa orezivanjem drvoreda i cvijetnih zasada, a ovih dana vrši se orezivanje na nekoliko gradskih lokaliteta. Ovo je novina u održavanju i uljepšavanju zelenih površina u gradu.

U prethodnom periodu  izvršeno je  orezivanje drveća u Dejtonskoj ulici, drvoreda na Tuzlanskoj cesti na cijelom potezu oko podvožnjaka, dio zelenih površina u Grčici kod Pravoslavne crkve, a radi se i orezivanje stabala na bescarinskoj zoni i Kolobari. Trenutno se iste aktivnosti vrše na površini velikog Gradskog parka.

Cvijeće u cvijetnim gredicama u gradu radi se dva puta godišnje, u proljetnom periodu i u jesen. U Brčkom se u proljetno – ljetnom periodu očekuje sadnja 7.000 salvije i tagetesa..

Prema budžetu za ovu godinu kandidirana su sredstva kao i proteklih godina i ona su dostatna da Brčko  i u ovom dijelu ima uređenu oblast.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close