BrčkoKultura

Uspješan rad Gradske biblioteke Brčko tokom godine

“Od značajnijih aktivnosti Gradske biblioteke – knjižnice Brčko Distrikta BiH tokom godine kao prva izdvaja se obilježavanje Međunarodnog dana dječije knjige u aprilu”, napomenula je Jasna Maglov, direktorica Biblioteke.

U Američkom kutku koji je sastavni dio biblioteke organizovano je nekoliko tematskih predavanja, uz interaktivne radionice. Maglov je kazala da je veoma značajno što je Američki kutak u Brčkom posjetio i ambasador SAD u BiH Erik Nelson.

U okviru obilježavanja Mjeseca knjige u oktobru učešće su uzeli pisci Šimo Ešić, Mehmed Đedović, Hadžem Hajdarević, Boris Marić, Svetislav Paunović i Brankica Damjanović.

Obilježavanje Mjeseca knjige u Brčkom nastavljeno je i promocijama knjiga „Urnebesna fizika“ sa promotorima Dragoslavom Paunovićem i Brankom Stevanovićem iz Beograda.

Maglov je još navela da je ove godine učlanjeno 3.500 čitalaca, izdato 102. 940 knjiga, te da je Gradsku biblioteku Brčko posjetilo preko 109.000 čitalaca.

Brčanska biblioteka posjeduje sve potrebne naslove za lektiru, kao i popularnu domaću i stranu klasičnu i modernu literaturu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close