BiH

Tužilaštvo BiH: Hitno procesuiranje onih koji ugrožavaju zdravlje građana

Tužilaštvo BiH saopštilo je da će odlučno procesuirati sve koji ugrožavaju zdravlje i bezbjednost građana, a posebno hitno će djelovati kada su počinioci službena lica.

“Izuzetno je važno efikasno otkrivanje i procesuiranje svih krivičnih djela koja bi mogla ugroziti zdravlje i bezbjednost građana u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, jer se pokazalo da neodgovorno i nezakonito ponašanje službenih lica i pojedinaca može prouzrokovati nesagledivu štetu za građane”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je bitno da počinioce bez odgađanja procesuiraju i Tužilaštvo BiH, kao i sva druga nadležna tužilaštva u BiH.

Tužilaštvo BiH navodi da zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama za sprovođenje zakona prati dešavanja i poziva sve građane da prijave nadležnim institucijama saznanja o svakom nepoštovanju odluka nadležnih institucija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close