RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Од понедељка обавезна овјера здравствених књижица

Осигураници Фонда здравственог осигурања дистрикта обавезни су од првог јуна ове године редовно овјеравати своје здравствене књижице како би могли остварити право на здравствено осигурање, изјавио је данас директор Фонда здравственог осигурања Миодраг Тодоровић.

Према његовим ријечима лица која се налазе на евиденцији Завода за запошљавање дистрикта су обавезни да, по распореду јављања објављеном од стране Завода за запошљавање дистрикта, изврше и овјеру здравствене књижице на шалтеру који ће бити отворен у просторијама Завода.

„Фонд здравственог осигурања Брчко дистрикта је, да би осигураним лицима омогућио лакше и брже остваривање права из здравственог осигурања, отворио привремени шалтер у просторијама Завод за запошљавање дистрикта Брчко“, истакао је Тодоровић.

За сва остала  осигурана лица Фон здравственог осигурања ће овјеру здравствених књижица вршити у просторијама Фонда.

Тодоровић каже да ће Фонд здравственог осигурања дистрикта свим лицима која су стекла право осигураног лица, а због проглашења проглашења стања природне несреће због COVID19 од 13.03.2020 године до 27.05.2020. односно до стварања објективних могућности остварења тог права, признати право осигураног лица.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.