Brčko

Poslodavcima ostao još jedan mjesec za usuglašavanje pravilnika prema Zakonu o radu BD

Obavezan topli obrok

Za mjesec dana ističe rok određenim poduzećima da usklade svoje opće akte sa Zakona o radu Brčko distrikta, usvojenom koncem protekle godine. Tajnik Sindikata Brčko distrikta Ilija Kalajdžić podsjeća da je neophodno ispoštovati ovaj rok, kako bi radnici dobili nove ugovore o radu.

Tim ugovorom, podsjeća Kalajdžić, mora biti obuhvaćen godišnji odmor od najmanje 20 radnih dana, topli obrok i otpremnina za odlazak u mirovinu. Moraju biti definirana i druga materijalna davanja kao što je minuli rad.

“Zato je potrebno da se radnici sindikalno organiziraju, kako bi sudjelovali u donošenju općih akata“, ističe Kalajdžić, dodajući da će se o tome, između ostalog, razgovarati na narednoj sjednici Ekonomsko-socijanog vijeća  Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close