RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Буџет за 2016. годину остварен са 102 одсто

Мато Лучић, директор Дирекције за финансије изјавио је на данашњем наставку  11. редовне сједнице Владе да је у буџету за 2016. годину прикупљено нешто више од 202 милиона марака, што у процентима значи да је буџет извршен са скоро 102 одсто.

mato lucic

“Током 2016. године прикупили смо за четири одсто више новца у односу на 2015.годину. Од пореза смо наплатили 188,6 милиона марака, те 13,7 милиона непореских прихода“, прецизирао је директор Лучић.

По његовим ријечима, укупни расходи износе 169,8 милиона од којих је на бруто плате и накнаде потрошено 60,4 милиона марака, те нешто више од 32,3 милиона марака за материјалне трошкове.

„На текуће грантове потрошили смо 68,9 милиона, а на отплату дуга 2,72 милиона марака“, рекао је Лучић.

Он је апострофирао веома низак утрошак новца планираног за капиталне издатке, пошто је од планираних 26,4 милиона марака потрошено тек 2,3 милиона марака

На сједници је донешена и одлука о формирању Комисије за нострификацију диплома стечених у иностранству.

senad osmanovic

По ријечима шефа Одјељења за образовање Сенада Османовића, нострификација диплома биће бесплатна и овај поступак ће се моћи обавити у Брчком већ за неколико дана.

Правобранилаштво је задужено да до сриједе 12. априла достави детаљнију анализу стечајног поступка “Новог Бимекса”, како би Влада одобрила новац за судске трошкове за наставак поступка који се води пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ.

Velida i MiroslavО току судског поступка, новцу који је у игру у овом стечајном поступку, чланове Владе упознали су Велида Демитовић и Мирослав Сајловић, замјеници Прваобраниоца Брчко дистрикта БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.