“Čast”

Elif Šafak

Book Cover: "Čast"

Preporučujemo izvrstan roman autorice Elif Šafak " Čast " .

Ovo je upečatljiva životna priča o porodici Toprak. Dinamika romana je živa i uzbudljiva. Nesreća koja se naslućuje, nadvija se nad junacima ovog romana, dok se porodična saga odmotava - priča o patrijarhatu, potlačenim ženama, priče o ponosu, ali prije svega, priča o časti.

Dvije različite kulture sudaraju se i nije lako ni za jednog od članova porodice prihvatiti tu koliziju. Svako od njih se bori sa svojim strahovima, frustracijama i teškoćama. Ovo je vrlo snažna i bolna obiteljska priča koja vas odmah očara i u potpunosti obuzme. Istovremeno, autorica stvara nevjerovatnu napetost koja se gotovo može mjeriti s onim iz nekog trilera. Stalna promjena perspektive, vrijeme pripovjedanja koje skače naprijed – nazad a sve sa stilom pisanja koji se zavlači pod kožu. Uživajte !

Published:
Genres:

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Back to top button