Izbori 2022

Brčko: Održan predizborni skup HDZ- a u Ulicama

U prepunoj dvorani u Ulicama juče je u popodnevnim časovima održan predizborni skup HDZ-a Organizacije za Brčko distrikt za Opšte izbore 2022. godine.

Ulice su naša povratnička zona koja je pretrpjela veliku štetu u Domovinskom ratu i stoga nam je veoma važno  i srce puno kada vidimo da je dvorana puna, kaže Tea Ružić kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH i dodala kako se nada da će skup odaslati poruku jedinstva i da će motivirati mlade na povratak.

Delfa Deanović kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH na predstojećim izborima je istakla da je cilj  bio poslati poruku o značaju  predstojećih  izbora i  zašto je važno da i Hrvati iz Brčko distrikta izađu na izbore  i pruže podršku  prije svega  kandidatima iz Brčko distrikta. Ona je istakla da nema podjela kada su u pitanju žene ili muškarci na  listama, i dodala da HDZ ima svoju programsku platformu koju slijede, kako muški , tako i ženski članovi ,i da je vrlo jasna poruka  HDZ-a  naspram položaja  žena, kako u politici, tako i u društvu u BiH.

Ivo Filipović kandidat  za Zastupnički Dom Parlamenta Federacije BiH je rekao da je  i na ovom skupu u Ulicama, kao i drugim do sada održanim u drugim mjestima ,kao i onim koje predstoje, cilj mobilizirati glasačko tijelo. Filipović je pozvao sve Hrvatice i Hrvate da izađu 2. oktobra  na izbore i tako pokažu da ih ima i da su ovdje. Na kraju , ističe on, da je  i njihova  velika obveza  da ne dopuste da  im itko ikada više bira predstavnika u Vlasti, a posebno sada kada imamo, kaže Filipović, kandidata za predstavnika za člana Predsjedništva BiH gospođu Borjanu krišto  koja je dobila jednoglasnu  potporu svih  stranaka s hrvatskim predznakom u BiH. On poziva  i da se  na izborima da potpora gospođi Krišto. On je još istakao da se ovdje lome nekakva koplja oko budućnosti BiH i Hrvata Bosne i Hercegovine.

Prvi čovjek HDZ-a Brčko distrikta  dr. Anto Domić je  ovom prilikom rekao da je opšte  poznato da je HDZ  vodeća  stranka Hrvatskog naroda,  i da je danas u vlasti   jedina   politička opcija s hrvatskim predznakom. On je naveo da na državnom nivou  HDZ  nosi  golemi  teret stvaranja uslova  za jednakopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda.

„Tražimo najbolja riješenja za ustavne promjene  i promjene  Izbornog zakona, kako bi Hrvati BiH  mogli sukladno našem povjesnom statusu, a i u suradnji s druga dva naroda,  stvoriti takvu BiH u kojoj ćemo se svi osjećati, svoji na svome“, poručio je Domić na predizbornom skupu Hrvatske demokrtske zajednice  Organizacije za Brčko distrikt održanom u Ulicama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button