RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2022

U Brčkom održan veliki predizborni skup HDZ-a BiH

Pod motom „Ustrajno do pobjede“ u ispunjenoj dvorani Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Brčkom je održana posljednja javna tribina u okviru predizborne kampanje HNS – HDZ BiH za Opće izbore u BiH 2022. godine.

U sklopu javne tribine predstavljen je novi broj glasila „Glas HDZ-a“ u kojemu je, uz predstavljanje kandidata, sadržan i ovogodišnji Izborni program HDZ-a BiH.

Kao i na prethodno održanim skupovima, predsjednik HDZ BiH – Organizacija za Brčko distrikt, dr. Anto Domić još jednom je članovima i simpatizerima stranke predstavio kandidatkinje i kandidata za ovogodišnje izbore: kandidatkinje za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Ankicu Gudeljević i Teu Ružić, te kandidatkinju i kandidata za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Delfu Dejanović i Ivu Filipovića.

Govoreći na javnoj tribini, dr. Domić te kandidatkinje i kandidat za ovogodišnje izbore osvrnuli su se na cjelokupnu predizbornu kampanju istaknuvši kako su zadovoljni odzivom građana na skupovima, te kako se nadaju još većem odzivu Hrvata s ovdašnjih prostora na izborima zakazanim za nedjelju 02. listopada. Ovom prilikom pozvali su sve Hrvate da izađu na izbore i svoj glas daju legitimnim političkim predstavnicima HDZ BiH i strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Ankica Gudeljević istaknula je sljedeće:

„Što se tiče nas kandidata s liste, mi smo odradili svoj posao onako kako smo mislili da je to najbolje. Poslali smo poruke našim glasačima, iznijeli smo svoje stavove i svoja mišljenja. Sada je stvar na glasačima da izađu na izbore te ja još jednom pozivam sve naše glasače, simpatizere, članove, u suštini sve Hrvate Brčko distrikta da u nedjelju izađu na izbore i da podrže kandidate HDZ-a i HNS-a“.

„Izuzetno mi je drago što je večerašnji skup HDZ-a u Napretkovom domu posjetio veliki broj članova i simpatizera stranke“, kazala je Tea Ružić, kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH te dodala:

„Poznato je da je hrvatski narod u distriktu Brčko inače zastupljen po našim selima, a mislim da se hrvatski duh vratio u grad i da grad postaje „žila kucavica“ hrvatskoga naroda. Mislim da su naše poruke koje kontinuirano ponavljamo – Ravnopravnost s drugim narodima u BiH – odraz zrcala BiH kakvu hrvatski narod želi, odnosno u konačnici kakvu BiH hrvatski narod ne želi.“

U svom obraćanju, Delfa Dejanović, kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Federacije BiH još jednom je naglasila važnost izlaska i glasovanja na ovogodišnjim Općim izborima.

„Mi kao stranka, odnosno kao zajednica HNS-a općenito smo zadovoljni s predizbornom kampanjom, kako u Brčko distriktu koju smo ovdje vodili, tako i s kampanjom koja je vođena na razini Bosne i Hercegovine. Mi smo poslali jasnu poruku našim biračima i zaista očekujemo veliku potporu u nedjelju na Općim izborima“.

Ističući važnost jednakopravnosti hrvatskog naroda, kako u Brčko distriktu, tako i na razini države, kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Federacije BiH Ivo Filipović, članovima i simpatizerima HDZ BiH se obratio sljedećim riječima:

„Okupljanje Hrvata na predizbornim skupovima pokazuje jedinstvo hrvatskog naroda. Hrvati s prostora Brčko distrikta razmišljaju jednako kao i mi kandidati. Želimo da budemo jednakopravni na prostoru BiH i želimo da BiH bude naša, kao i ostala dva naroda, i da budemo u cijelosti jednakopravni, da nam nitko drugi ne bira članove predsjedništva, ni zastupnike u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH. Želimo poslati poruku da Hrvata ima dovoljno i da se ne trebaju neki drugi narodi izjašnjavati kao Hrvati kako bi zauzeli mjesto u vlasti. Želim iskazati svoje apsolutno zadovoljstvo posjetama javnim tribinama i čini mi se ćemo 02. listopada izaći u maksimalnom broju kako bismo dali potporu listi Hrvatskog narodnog sabora na čelu sa kandidatkinjom za članicu Predsjedništva BiH gđom Borjanom Krišto”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Hrvatska: Sabor će raspravljati o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi

Radio Brčko

Brčko: Upriličen tradicionalni Božićni prijem HDZ-a Organizacija za Brčko Distrikt

Mirsad Arnautović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!