RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2022

U Maoči i Gornjem Rahiću biračka mjesta otvorena na vrijeme

U brčanskom naselju Maoča, sva četiri biračka mjesta otvorena su jutros na vrijeme. Ukupno u Maoči trebalo bi da glasa 2.488 registrovanih birača. Prema podacima, na jednom biračkom mjestu registrovano je 479 birača, od čega sa državljanstvom F BiH 470 i devet sa državljanstvom RS. Na drugom su registrovana 624 birača sa Federalnim entitetskim državljanstvom i devet sa državljanstvo RS-a. Na trećem biračkom mjestu je 601 birač, od toga 598 FBiH i tri RS, a na četvrtom 755 birača sa FBiH, i 20 sa RS državljanstvom.

Tri biračka mjesta u Gornjem Rahiću također su otvorena na vrijeme bez problema. U Gornjem Rahiću registrovano je ukupno 2.222 birača. Od toga, 2.109 glasača ima državljanstvo FBiH, a 113 Republike Srpske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!