Izbori 2022

Veliki predizborni skup HDZ-a u Seonjacima

Nastavljajući svoju predizbornu kampanju pod sloganom „Ustrajno do pobjede“ HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt upriličio je sinoć predizborni skup u Seonjacima na kojem su predstavljeni kandidati i politički principi ove stranke pred predstojeće Opšte izbore.

U prepunoj sali Doma u Seonjacima okupljenim mještanima ovog i okolnih naselja su se obratili dr. Anto Domić, predsjednik HDZ BiH – Organizacija za Brčko distrikt, te Ivo Filipović i Delfa Dejanović, kandidati stranke za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH iz Izborne jedinice 402.

„Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine – Organizacija za Brčko distrikt održala je predizborni skup u prostorijama Općine Ravne Brčko na temeljima onog što su naši branitelji ostvarili tokom Domovinskog rata i svega onoga što smo kao stranka radili u proteklih 30 godina. Planiramo nastaviti tu našu političku borbu za jednakopravnost Hrvata i uspostave pune konstitutivnosti na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine jer samo tako  možemo ostati i opstati kao ravnopravan narod u našoj domovini Bosni i Hercegovini“, istakao je, između ostalog, u svom obraćanju okupljenima na predizbornom skupu u Seonjacima dr. Anto Domić, predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt.

On je još jednom podvukao važnost da svi Hrvati sa ovog područja 2. oktobra obavezno izađu na Opšte izbore i glasaju za Borjanu Krišto, kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora za člana Predsjedništva BiH koja će legalno i legitimno predstavljati Hrvate u ovoj zemlji te zastupati njihove interese što to nije bio slučaj u proteklim godinama.

Ovo je u svom obraćanju okupljenima u Seonjacima naglasila i Delfa Dejanović, kandidat ove stranke za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

„Izbor Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH je prije svega izuzetno važan jer će ona sigurno biti izbor svih Hrvata u Bosni i Hercegovini i samo na taj način možemo graditi ovu zemlju po mjeri sva tri konstitutivna naroda i ostalih koji u njoj žive“, istakla je Delfa Dejanović.

Okupljenima na predizbornom skupu HDZ-a u Seonjacima je upućena poruka da će Borjana Krišto kao kandidat HNS-a biti glas Hrvata u BiH, kakvu Bosnu i Hercegovinu vidimo i želimo, naravno uz kompromis sa ostala dva naroda koji ovdje žive.

U svom obraćanju u Domu u Seonjacima Ivo Filipović kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH iz ove izborne jedinice se posebno osvrnuo na ulogu i značaj branitelja bez čije se žrtve u ratu sigurno danas ne bi bavili politikom ovako i na ovaj način.

„Ja želim sa ovog mjesta uputiti poruku svim građanima Brčko distrikta iz reda hrvatskog naroda da izađu na izbore i daju podršku listi Hrvatskog narodnog sabora jer samo na takav način ćemo nastaviti kontinuitet zaštite hrvatskog čovjeka na prostoru Bosne i Hercegovine“, kazao je Filipović.

Dr. Anto Domić Predsjednik HDZ BiH – Organizacije za Brčko distrikt je na kraju naglasio da su Tea Ružić i Ankica Gudeljević kandidatinje HNS-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button