RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Академијом обиљежен Дан учитеља

У Брчком је синоћ  одржана свечана Академија поводом Свјетског дана учитеља који се сваке године обиљежава петог октобра.

Свечаној академији, коју су наставници и ученици брчанских средњих школа, музичке школе и обданишта приредили у градском Дому културе, присуствовали су бројни просвјетни радници и званице из културног, политичког и јавног живота дистрикта Брчко.

Учеснике академије поздравио је шеф Одјељења за образовање у брчанској Влади Сенад Османовић, који је истакао да је друштвена улога наставника и учитеља огромна и немјерљива.

„Ово је пригодан тренутак да се захвалимо нашим професорима, наставницима и васпитачима за уложени труд у одоју  генерација и на крају  крајева за обликовање друштва у коме живимо. Њихов посао је најљепши, али уједно и најодговорнији тако да њима дугујемо неизмјерну захвалност за сав труд који улажу сваког дана“, истако је Османовић.

Честитајући им  празник, он је просвјетним радницима пожелио много успјеха у обављању овог племенитог и узвишеног посла.

У програму Академије,своје музичко, рецитататорско, литерарно и глумачко умијеће показали су професори Музичке школе, брчански средњошколци, као и ученици Основне музичке школе и вртића.

По завршетку Академије, сви њени учесници наставили су дружење у једном од брчанских ресторана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom sinoć upriličena Svečana akademija povodom Nove 1441. hidžretske godine

Radio Brčko

Svjetski dan sestrinstva brojim sadržajima danas obilježen u Brčkom

Suvad Alagić

Brčko: Godišnjica brigade uz polaganje cvijeća, otkrivanje spomenika i Svečanu akademiju

Mirsad Arnautović