RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: “Просвјета” учествовала на Смотри фолклора у Пољској

Фолклорни ансамбл Српског просвјетно културног друштва „Просвјета“ иза себе има веома богато и садржајно љето.

Руководилац фолклорног ансамбла, Драган Стокић, рекао је да су иза њих наступи у Милићима, Бањи Ковиљачи, Ражљеву, Богатићу, али и последњи наступ на међународној тродневној смотри фоклора у пољском граду Билгорај, са кога носе веома позитивне утиске.

“У три фестивалске ноћи, билгорајска и публика у граду Тарногрод уживала је у наступима наших фолклораша који су извели 6 кореографија са свог репертоара. Први дан је обиљежило отварање фестивала, дефиле улицама и представљање свих културно-умјетничких друштава која су били учесници. Затим је услиједио цијеловечерњи концерт наше и фолклорне групе “Поколениа” из Билгораја. Другог фестивалског дана имали смо концерт у Тарногроду, који је један мањи градић удаљен од Билогараја 30 км. Трећу ноћ је било финално вече гдје су сви учесници поново појавили на љетној позорници и то је заиста била фантастична фолклорна ноћ”, рекао је Стокић и додао да је одмах након доласка из Пољске друга група фоклонорног ансамбла отишла на смотру фолклора која се одржава у бугарском граду Царево.

Он је нагласио да фоклорни ансамбл следећи наступ има на смотри фолклора у Кљајићеву код Новог Сада, али и истакао да је у току упис нових чланова.

“Почетак нове школске године прати и упис нових чланова у фолклорни ансамбл и насатавак рада у МЗ Грбавица, гдје је фолклорни ансамбл почео да ради са једном секцијом на захтјев родитеља”, рекао је Стокић.

Из СПКД „Просвјета“ су нам потврдили да њихов фолклорни ансамбл тренутно броји око 250 чланова али се надају да ће након овог уписа тај број бити преко 300.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ne žele izbjeglice: Mađarska, Poljska i Češka prekršile zakon EU o migrantima

Radio Brčko

Промовисана књига “Књижевно дјело Исаије Митровића”

Дражен Ристић

Dolazak djece s Kosova i Metohije u RS i Brčko distrikt odgođen za kolovoz

Sandra Živković